Program och aktiviteter

Senast uppdaterad den 21 mars 2017

Det är alltid saker på gång på Rydals museum, välkommen att ta del av aktiviteter, invigningar och vernissager!

Inför Earth Hour
23 mars kl. 16-19
Kom och stöp ett ljus med oss i Ateljén på Rydals Museum. Ta gärna med gamla ljusstumpar så återbrukar vi samtidigt.
Fri entré. Välkommen!
 

Förläggargårdsturen – en kulturhistorisk cykeltur
Förläggargårdsturen är en ny cykelled i den vackra textilbygden i Sjuhärad, en del av Västsverige. Under cykelturen korsar du de tre åarna Viskan, Surtan och Häggån på vackra stenvalvsbroar. Du besöker Rydals museum och får en guidad tur i maskinparken och basutställningen. Övernatta gör du på de två anrika pensionaten Lydde gård och Kvarnen i Hyssna. Lydde gård är en renoverad förläggargård som är klimatsmart och Kvarnen i Hyssna är en K-märkt kvarn vid ett vattenfall där anläggningen är Svan & KRAV-märkt. Två natursköna och rogivande platser.
På cykelturen upplever du det böljande landskapet, fantastiska naturscenerier, textilbygdens egen och mycket unika förläggargårdarkitektur samt en rik historia från forntid till idag, fylld med sägner, berättelser och minnen.
Välkommen att boka - klicka här!

 

Nycirkusfestival
Fredag 31 mars kl. 17-20. Invigning kl. 18.00
Lördag 1 april kl. 12-16: Festival
Läs mer om festivalen här >

 

Ta i hand – kreativa träffar 4 april, 2 maj och 13 juni kl. 15-17

Välkommen till Ta i hands kreativa träff i Ateljén på Rydals museum. Vi skapar, handarbetar och slöjdar tillsammans. Ta med eget handarbete eller bli inspirerad av material och verktyg som finns på plats. Vi lär av varandra, fikar och har trevligt. Allt är gratis! Välkommen!

Rydals museum är platsen för tre av Ta i hand projektets träffar. Läs mer om projektet här: www.taihand.com. Frågor? Kontakta Tina Collins, 0320 218305, tina.collins@mark.se. Åka buss till Rydal? Från Kinna går buss 305. Gå av på hållplatsen Spinnaren Rydal.

 

 

 

LOVGODIS

Tisdag 11 april kl. 11-13
Färgcollage

Tillsammans skapar vi en tavla med collageteknik och färg. För barn från 3 år i vuxens sällskap. Entré 20 kr/person

Maskinvisning

Drop-in och gratis
Torsdag 30 mars kl. 12-19
Söndag 9 april kl. 12-16
Torsdag 13 april kl. 12-19
Lördag 22 april kl. 12-16
Torsdag 27 april kl. 12-19

 

Slöjdklubben Sländan

Om du vill lära dig att göra nya grejer av gamla saker, och tycker om att arbeta med händerna – då är Slöjdklubben Sländan något för dig!
Slöjdklubben träffas åtta gånger per termin och slöjdar tillsammans. Vi använder oss av olika material och provar olika tekniker, för det mesta på tema återbruk.
Kursen kostar 350 kr/person och nästa kursomgång startar hösten 2017. Du är mellan 8-13 år. Frågor eller funderingar? Vill du göra en intresseanmälan? Hör av dig till Tina Collins på Rydals Museum: tina.collins @mark.se, 0320-218305. Slöjdklubben Sländan är ett samarbete mellan Rydals museum och Slöjd i Väst.

Publicerad av: Marks kommun