Utställningar

Senast uppdaterad den 8 mars 2017

Här hittar du utställningar som är aktuella just nu. I vänstermenyn kan du också läsa mer om våra permanenta och kommande utställningar.

Mark med nya ögon

9 mars – tills vidare
Ett urval från ett fotoprojekt med nyanlända ungdomar på Lyrans asylboende i Örby, sommaren 2016. Projektet är arrangerat av Kinna fotoklubb och Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Vingslag för skogen
Filippa Levemark, måleri
19 februari – 14 maj

Filippa bor och verkar i Göteborg sedan fyra år tillbaka. Hon är svensk-kanadensisk konstnär, född 1988 utanför Södertälje. Hennes målningar tar betraktaren in i en blandning mellan abstrakta drömvärldar och realistiska porträtteringar av människor, djur och väster. Vingslag för skogen är en utställning där hennes målningar har fått mer frihet än tidigare och elementen i bildvärlden tas isär och plockas ihop på nytt.

Filippas konst har visats runtom i Västsverige och privata konstsamlare finns i Europa, USA och Hong Kong.

Mer om Filippa på http://filippalevemark.se

 

 

Svarta Stränder och Frostig Jord

En utställning som berör dagens miljöproblematik
4 februari – 16 april

Ett flertal konstnärer medverkar i denna miljöengagerade konstutställning, som AnnMargret Johansson Pettersson tagit initiativet till.
AnnMargret har tidigare ställt ut på Rydals museum med utställningen Liv, kärlek, sorg och kaffebröd, i vilken hon sammanförde och producerade en utställning med flera konstnärers uttryck och tankar kring ämnet. Nu är hon tillbaka på Rydals museum. Återigen med en engagerande utställning. Denna gång om miljöproblematik.
De utställande konstnärerna, 13 stycken, har skapat verk som symboliserar och belyser dagens verklighet kring miljöföroreningar. Det är främst oljeskadade fåglar som sätts i fokus. Konstverken är olika installationer av grafik, foto, broderi och keramik.
AnnMargret, keramiker och textilkonstnär, har lett ett tiotal projekt som visats på ett flertal museer. Många av dem som medverkar i hennes projekt är tidigare elever från hennes olika kurser. Ekonomiskt stöd från Kulturrådet och KC mitt (Konstnärscentrum mitt) har gjort utställningen Svarta Stränder och Frostig Jord möjlig. De konstnärer som medverkar är: Helena Bröms, textil, Inger Linnea Carlsson, måleri, Patric Danielsson, keramik -raku, musik, Anna Eilert, keramik – raku, Hilde Gläserud, måleri, Gun Haglund, keramik, Inger Hahn Redin, skulptur, Britta Järverud, textil, Christina Lindblom, grafik, Karin Olofsson, textil, Ulf Rehnholm, foto och Ulrika Strengbohm, textil.

 Bild till utställningen Svarta stränder frostig jord.

  

 

Publicerad av: Marks kommun