Utställningar

Senast uppdaterad den 20 april 2017

Här hittar du utställningar som är aktuella just nu. I vänstermenyn kan du också läsa mer om våra permanenta och kommande utställningar.

Mark med nya ögon

9 mars – tills vidare
Ett urval från ett fotoprojekt med nyanlända ungdomar på Lyrans asylboende i Örby, sommaren 2016. Projektet är arrangerat av Kinna fotoklubb och Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Vingslag för skogen
Filippa Levemark, måleri
19 februari – 14 maj

Filippa bor och verkar i Göteborg sedan fyra år tillbaka. Hon är svensk-kanadensisk konstnär, född 1988 utanför Södertälje. Hennes målningar tar betraktaren in i en blandning mellan abstrakta drömvärldar och realistiska porträtteringar av människor, djur och väster. Vingslag för skogen är en utställning där hennes målningar har fått mer frihet än tidigare och elementen i bildvärlden tas isär och plockas ihop på nytt.

Filippas konst har visats runtom i Västsverige och privata konstsamlare finns i Europa, USA och Hong Kong.

Mer om Filippa på http://filippalevemark.se

 

 

EX-UT
27 april – 28 maj

Examensutställning från Marks gymnasieskola

Under tre års tid har sju elever från Estetiska programmets Estetik- och medieinriktning vid Marks gymnasieskola utforskat det fotografiska mediet som nu mynnar ut i denna samlingsutställning.

Vi är alla människor med olika känslor, förutsättningar och liv. Fotograferna/eleverna har i utställningen givit form åt människors insida och utsida med olika syften och ingångar. Ensamhet, systerskap och mode är några av de teman de valt att gestalta.
Varje fotograf har även skapat en bok och en film som kompletterar deras verk.

Eleverna som ställer ut är Hilda Andersson, Cornelia Bodin, Stella Bouvin, Natalie Fahlström, Leonard Lundberg, Simon Nyhlén och Maja Saarelainen.

Affisch från utställningen EX-UT

Affisch om EX-UT.s utställning.

Bilder av Maja Saarelainen och Natalie Fahlström

Bilder av Maja Saarelainen och Natalie Fahlström.

Bilder av Simon Nyhlén och Stella Bouvin.

Bilder av Simon Nyhlén och Stella Bouvin.

 

Publicerad av: Marks kommun