Sidans innehåll

Om kommunkoreograferna

Projektet kommunkoreografer är en satsning på dans i Marks kommun under ett år. Mark är den 16:e kommunen i landet som genomför projektet och vi har anlitat tre dansare, Elin Hermansson, Felix Skalberg och Gustaf Jönsson för uppdraget.

Hur fungerar det?

Under det år som projektet pågår ska dansarna i samarbete med kommunen lyfta dansen på många olika sätt. Det sker genom möten med invånare, skiftande dansformer, dans på oväntade ställen och genom interaktiva satsningar. Kommunkoreograferna ska förhålla sig till Marks vision på temat Marknära och genomföra aktiviteter nära kommunens invånare - relaterat till kommunens övergripande mål om "Bästa barnkommun" och "Bästa företagskommun".

När genomförs projektet?

Projektet startade 1 september 2023 och pågår till och med 31 augusti i år.

Var kan man hitta dem?

Alla evenemang annonserar via facebooksidan Kultur i Mark.
Följ sidan och få all information du behöver.
Offentliga större evenemang hittar du även på www.upplevmark.se

Vad kostar kommunkoreograferna?

Alla aktiviteter som kommunkoreograferna genomför är gratis för kommunens invånare. Själva projektet kostar 400 000 kronor, Västra Götalandsregionen betalar 300 000 medan Marks kommun betalar 100 000. Kommunens pengar tas från den ordinarie kulturbudgeten.

Vill du läsa mer?

Här kan du läsa mer om Kommunkoreografprojektet och den regionala satsningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?

Kontakta Carola Melo, projektledare för kommunkoreograferna.

Mejladress: carola.melo@mark.se

Telefon: 0320-21 70 60

Uppdaterad:

Informationsägare: Kultur- och fritidsförvaltningen